• Telefonszám: +36703312346 | E-mail: szeged@dentors.com

Amit a fogékszerekről tudni érdemes

150 150 Bajusz

A fogékszer nagyon trendi, igaz, hozzá kell tenni, hogy nincs új a nap alatt. Az ókori egyiptomi kultúrában nagyon komoly fogászati beavatkozásokat is végeztek és mert a gazdagságukat több módon ki akarták fejezni, így előszeretettel díszítették fogaikat egy-egy jól megválasztott fogékszerrel. Ők is, mint mi manapság, a nemesfémeket és a drágaköveket használták erre a célra. Annyiban változott a technológia, hogy ma már nem fúrjuk bele a díszeket a fogba mindössze ráragasztjuk azt. Ennek több előnye is van, nem roncsolunk egészséges fogakat és bármikor eltávolítható a megunt ékszer.

Azt, hogy az egyiptomiak mennyire körültekintően mérték fel a fogékszer használata előtt a fogakat és a harapást, nem tudjuk. Mi azonban ezt a kérdést alaposan körül járjuk. Egy fogékszer felrakását csak is orvos végezheti de előtte még tüzetesen megvizsgálja az egész fogsort. Először is, csak szabályosan álló, egészséges, nem fogköves fogra ragasztunk ékszert. Mivel azonban a ragasztott fogékszer kissé kiáll a fog síkjából magát a harapást is ellenőrizni kell, nehogy a bekerülő ékszer okozzon problémát de legalábbis könnyebben lepattan ha a harapás útjába kerül. Mindezek mellett az esztétikára is odafigyelünk. A jó alapadottságok után felpolírozzuk a fogsort, hogy a fogékszer csillogásával behúzott tekintetek egy hibátlan, fényesen ragyogó mosolyt mutassanak.

A fogékszer felragasztása mindössze 15-20 percet vesz igénybe, de utána 12 órán át nem szabad a díszített fogat megmosni és a kemény falatokkal is várni kell ugyanennyi időt. Az ékszer élettartama kb. 6 hónaptól néhány évig is eltarthat de ez nagyban függ az étkezési szokásoktól, valamint a helyes szájhigiéniától is. Fontos megemlíteni, hogy a kiálló ékszer tövében könnyebben megül az ételmaradék, ezért célszerű beszerezni egy egysoros fogkefét, hogy tisztán tarthassuk fogékszerünk környékét. Ezzel nem csak a látványt óvjuk, hanem fogunk egészségét is, mert a le nem tisztított ételmaradék szuvasodást okozhat.

Előfordulhat, hogy lepottyan egy fogdísz. Rendelőnk a 30 napnál nem régebben felrakott ékszerekre egyszeri visszaragasztási garanciát vállal. Ennyi idő alatt meg lehet szokni a dísz jelenlétét és együtt élni vele. A véletlen lenyelt fogékszer lekerekített formája miatt semmi bajt nem okoz, akadály nélkül halad át az emésztőrendszeren.

A fentiek ismeretében, nyugodt szívvel ajánljuk a fogékszer viselését minden felnőttnek. Különlegessé tehető vele egy jelentős alkalom, mint esküvő vagy ünnepi időszak, ahol kicsit többet bír el az esemény, mint a megszokott alkalmi sminket. A hétköznapi életben több magabiztosságot, játékos életkedvet és szexisen elegáns energiákat közvetít egy fogékszerrel csillogtatott mosoly. Próbáld ki! Szeretni fogod.