• Telefonszám: +36703312346 | E-mail: szeged@dentors.com

Fogászati implantáció

Az implantáció a foghiány pótlásának legkorszerűbb módja.

Az eljárás lényege, hogy a foghiány területén a műfogak az állcsontba helyezett titánium csavarokhoz (ún. IMPLANTÁTUMOKHOZ) rögzülnek. Az implantátum beültetést egy modern eljárásnak köszönhetően a tervet tökéletesen megvalósítva és minimális sebejtéssel végezzük, így biztosítva a precíz végeredményt, a rövid és kevésbé kellemetlen műtétet valamint a gyors gyógyulást.

3D navigált implantáció

Rendelőnkben minden implantációs beavatkozást szoftveres tervezés előz meg.
A kezeléseket a legmodernebb 3D navigációs eljárással végezzük

SZÁMÍTÓGÉPES TERVEZÉS

3D DIGITÁLIS TECHNOLÓGIA

BIZTONSÁGOS és PRECÍZ MŰTÉT

MINIMÁLIS SEBEJTÉS

RÖVIDEBB MŰTÉTI IDŐ

KEVESEBB FÁJDALOM

ESZTÉTIKUSABB EREDMÉNY

ELKERÜLHETŐ SZÖVŐDMÉNYEK

Az implantációs kezelés menete

1.

Az állapotfelmérés után készül egy 3 dimenziós felvételt a foghiányról, kezelő orvosa pedig egy számítógépes szoftver segítségével megtervezi a beavatkozást. Az orvos a kezelési tervet Önnek minden esetben részletesen elmagyarázza.

2.

A következő alkalommal az implantátum a legmodernebb 3D navigációs eljárással behelyezésre kerül az állcsontba. Ez egy helyi érzéstelenítésben végezhető beavatkozás. Ha az implantátum(ok) stabilitásához nincs elegendő csontmennyiség, akkor csontpótló anyaggal egészítjük ki a területet.

3.

Az implantátum behelyezést követően rendkívül fontos a gyógyulási periódus. Ez a szakma szabályainak megfelelően 2-3 hónapot vesz igénybe. Ez alatt az idő alatt az implantátum “összenő” a csontszövettel.

4.

A gyógyulási időt követően elkészül a műfog, amelyet az implantátumra rögzítünk. A műfogat fogtechnikus kollégák készítik a legprecízebb technológiák alkalmazásával, melynek köszönhetően a pótlás esztétikus és hosszútávon is funkcionális.

Kezelési terveink részletesen tartalmazzák a különböző lehetőségeket, a felhasznált anyagokat és költségeket az Ön foghiányára és igényeire szabva.

smart-guide-logo

Precíz és biztonságos implantáció, a lehető legkevesebb kellemetlenséggel

Dental Garden a SMART Guide referencia rendelője

Sikeres implantációs fogpótlás titka
A fogorvosi szakma egyértelmű álláspontja szerint az implantátum beültetés sikerességének egyik legmeghatározóbb tényezője, az implantátum pozíciója. A beavatkozás során rendkívül fontos, hogy esztétikailag és anatómiailag helyes pozícióba kerüljön az implantátum, és ennek megfelelően történjen meg a csontos gyógyulás.

 

SMART Guide
A SMART Guide egy olyan forradalmi újdonságokat tartalmazó digitális technológia, amely lehetővé teszi a kezelő orvos számára a tökéletes tervezést, és pozicionálást. A fogorvos számítógépen, nyugodt körülmények között tervezi meg a beavatkozást, a páciensről készült 3 dimenziós felvételen. Az esztétikai és anatómiai szempontból is optimális terv alapján, a páciens számára egyedileg gyártott műtéti segédeszköz gondoskodik arról, hogy az implantátum a tökéletes pozícióba kerüljön.

A SMART Guide előnyei

Legkorszerűbb diagnosztika. A legmagasabb minőségű 3 dimenziós diagnosztika előzi meg a kezelést.
Kockázatok minimalizálása. Precíz tervezésnek és kivitelezésnek köszönhetően elkerülhetőek a nem kívánt kockázatok és szövődmények.
Rövidebb műtéti idő. A beavatkozás ideje a töredékére csökkenthető.
Kevesebb kellemetlenség és fájdalom.  Minimális sebejtés mellett történik a kezelés. Ennek köszönhetően nincs szükség varratokra és jelentősen csökken a fájdalomérzet.
Elkerülhető kiegészítő beavatkozások. Az anatómiai adottságok maximális kihasználásának köszönhetően, sok esetben elkerülhetőek kiegészítő műtétek.

Egy implantációs kezelés folyamata a SMART Guide rendszerrel

1. Orvosi konzultáció: Fogorvosa tájékoztatja Önt a kezelés és a SMART Guide részleteiről.
2. CT felvétel: A csontszövet és lágyrészek feltérképezése céljából, CT felvétel készül a foghiány területéről. A felvétel elkészítése teljesen fájdalommentes, és mindössze néhány másodpercet vesz igénybe.
3. Számítógépes műtéti tervezés: A CT felvétel alapján fogorvosa nyugodt körülmények között, számítógépen megtervezi az implantációs beavatkozást. A tervező programnak köszönhetően tökéletesen lehet modellezni az implantátumok elhelyezkedését és optimális méretét, figyelembe véve a rendelkezésre álló csont mennyiséget és minőséget, valamint az idegcsatornák és az arcüregek elhelyezkedését.
4. Implantációs beavatkozás: A műtéti terv alapján készült egyedi műtéti segédeszköz – implantációs sablon – segítségével megtörténik a beavatkozás. Az implantációs sablon használata biztosítja, hogy az implantátumok tökéletesen a tervezett helyükre kerüljenek, és, hogy Önnek a lehető legkevesebb kellemetlenséggel járjon a kezelés.
5. Kész fogpótlás: Az optimális pozícióba beültetett implantátumra fogorvosa elkészíti a lehető legideálisabb fogpótlást. Egyes esetekben- a mosolyzónában és teljes fogatlan esetekben, ALL ON 4, ALL on 6- beültetések esetén, lehetőség van a teljes fogsor azonnali terhelésére 24 órán belül 3D nyomtatott eljárással készülő ideiglenes fogpótlással.