• Telefonszám: +36703312346 | E-mail: szeged@dentors.com

PARODONTOLÓGIA

A parodontológia az íny, a fogágy és a fogakat körülvevő kötőszövetek különböző betegségeivel foglalkozó fogászati terület, amely különös fontossággal bír a fogak és a szájüreg egészséges állapota szempontjából.

SZÁJHIGIÉNIA ÉS FOGFEHÉRÍTÉS

A szájhigiéniai kezelések a fogmegtartás első és legfontosabb lépései. A lepedékmentes, tiszta fogazat esztétikai szempontból és a fogak hosszútávú megtartása miatt is fontos.

IMPLANTÁCIÓ

Az implantáció a foghiány pótlásának legkorszerűbb módja. Az eljárás lényege, hogy a foghiány területén a műfogak (koronák, hidak, protézisek) az állcsontba helyezett titánium csavarokhoz (ún. IMPLANTÁTUMOKHOZ) rögzülnek.

FOGSZABÁLYOZÁS

Szabályos fogazatra nem csak esztétikai okokból van szükség, hanem azért is, hogy a fogak megfelelően lássák el funkciójukat és így egészségesek maradjanak.

SZÁJSEBÉSZET

Bizonyos fogászati elváltozások és sérülések megszüntetése valamint azok helyreállítása sebészi kezelést igényel. Pl.: fogeltávolítás, csontpótlás és arcüreg emelés, implantáció.

KONZERVÁLÓ KEZELÉSEK

A konzerváló fogászat a fogorvosi kezelések azon csoportja, amely a fogak megtartására törekszik. A fogmegtartó kezelések a fogak még nem túl súlyos defektusait korrigálják.