• Telefonszám: +36703312346 | E-mail: szeged@dentors.com

Előzze meg egy csók utóhatásait!

150 150 Bajusz

Ideális esetben eszünk ágában sincs kikerülni azt, amire egy csók után vágyunk. …Ideális esetben, de mert ilyenkor legalább 500 féle bacilus cserél gazdát, a szenvedély tüzét kiolthatja a nem megfelelő szájhigiénia. Persze a bacilusok közül sok hasznos és szükségünk is van rájuk de létezhetnek alattomosak is. A csók nemkívánatos utóhatása lehet néhány fogszuvasodást okozó baktérium fajta beszerzése is. Talán pont egészségügyi okokból alakult úgy, hogy Földünk népességének több mint fele, visszataszítónak tartja a csókolózást. A fejletlen, harmadik világbeliek között pedig felér egy halálos fenyegetéssel a nyálcsere, hiszen ott egy légúti megbetegedés is megtizedelheti a lakosságot.
Nálunk a nyugati kultúrában viszont nagy kultusza van a nyelves csóknak. Ezzel szenvedélyt, szeretetet azaz a nagy érzelmeket éljük meg párunkkal. Mindez akkor válik zavaróvá, ha szájszag árulkodik a nem megfelelő fog és szájápolásról. A szájszag persze más problémára is utalhat, a nem megfelelő szájhigiénia meglétéről akkor beszélhetünk ha kapcsolatunk alatt feltűnően többször szorulunk fogorvosi kezelésre szuvasodás vagy fogkő kezelése végett. Ilyen esetekben célszerű mindkét félnek orvosi segítséggel megszüntetni a lerakódásokat, fogkövet, lyukakat és utána betartani a szájhigiénia alapszabályait, hogy a visszafertőződéstől megóvjuk magunkat és társunkat is.
A helyes fog és szájápolás pedig napi 2×4 perc mindössze, ami fogmosást, fogköztisztítást, nyelvkaparást és szájöblítést kell hogy tartalmazzon.
Szeressük és tiszteljük annyira magunkat és társunkat is, hogy figyelünk egymás egészségére!